Speellocaties & data

Theatervoorstelling Smokkelbern zou tussen 15 april en 16 mei 2020 worden opgevoerd op vijf verschillende plaatsen op de belangrijkste smokkelroute van Amsterdam naar Fryslân. Alle voorstellingen zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Nieuwe voorstellingsdata in 2021 worden zodra ze bekend zijn op deze pagina gepubliceerd. Kijk voor informatie op https://www.joodsekinderen.nl/theater-voorstelling/

Amsterdam | 15 (première), 16, 17 en 18 april (geannuleerd)

Uilenburgersjoel,  Nieuwe Uilenburgerstraat 91, Amsterdam
De Uilenburgersjoel is een voormalige synagoge in de Joodse buurt, waar Lea woonde en werd opgehaald door het studentenverzet.


Lemmer | 22, 23, 24 en 25 april (geannuleerd)
Hervormde kerk, Kerkhof 1, Lemmer
Veel Joodse kinderen werden van Amsterdam met de toenmalige veerboot naar Lemmer gesmokkeld. Daar stapten ze vlakbij de Hervormde kerk aan de Emmakade van boord.


Abbega | 28 en 29 april  (geannuleerd)

Gertrudiskerk, Wartenterp 18, Abbega
Met haar onderduikfamilie ging Lea in de oorlogsjaren en ook erna op zondag naar de kerk van Abbega.


Sneek | 4, 6, 7 , 8, 9 mei (geannuleerd)

Doopsgezinde kerk, Singel 26, Sneek
Na een spannende reis werden de meeste Joodse kinderen naar de Doopgezinde kerk van dominee Willem Mesdag in Sneek gebracht. Daar kwamen ze even op verhaal voordat ze verder gingen naar hun onderduikadres.


Leeuwarden | 12, 13, 14, 15 , 16 mei (geannuleerd)

Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden
De Doopsgezinde kerk van Leeuwarden schoot Sneek te hulp toen de toestroom van kinderen te groot werd. In Leeuwarden en omliggende dorpen werden niet veel later 100 Joodse kinderen bij onderduikgezinnen ondergebracht.